Lim u obliku crijepa predstavlja spoj tradicije i savremenih tehnologija. Svojim oblikom uklapa se u sve tipove klasične gradnje, ali sa druge strane materijal i način obrade daju mu postojanost i izdržljivost u svim klimatskim uslovima, što je nedostižno za ostale krovne materijale.

“TILEmax” je projektovan tako da absorbuje buku,posebno padavinama u vidu kiše i grada. Jedina je prava zamjena za druge vrste pokrova usljed njihove dotrajalosti ili materijala koji su štetni za ljudsko zdravlje, a koji su korišteni u prošlosti. Zamjena se vrši jednostavno i brzo, na postojeću krovnu konstrukciju.

Prilagodljiv je svim željenim izgledima krova, gdje se uz neograničen spektar boja lako uklapa u sve životne okoline, ujedno otklanjajući nedostatke ostalih vrsta pokrova. Boja i nakon dugogodišnjeh atmosferskih i drugih utjecaja ostaje jedinstvena za cijelu površinu ne remeteći sklad krova

TILEmax

Profil imitacija klasičnog crijepnog pokrivača

Sam po sebi manje težine dopušta i lakšu krovnu podkonstrukciju, što značajno umanjuje potrebe za pratećim građevinskim materijalom. Ne upija vlagu,glatkom površinom ne dopušta zadržavanje mahovine,lišća i drugih nečistoća usljed padavina i vjetra.

Učvršćivanjem sa specijalnim vijcima podnosi jake vjetrove iz svih smjerova u odnosu na krov.

Pored neograničenih oblika površina i dužina, bez nepotrebnih gubitaka u materijalu, trajnošću desetljećima, jednostavnošću ugradnje, mogućnost transporta i korištenja na drugoj lokaciji, odlikuje se i mnogo drugim prednostima, tako da je već sada sigurno, kako će to biti vodeća vrsta pokrova u budućnosti.

tilemax1

MI SMO VAŠ POUZDAN PARTNER