U vremenu kada su rokovi završetka gradnje u odnosu na početak projekta veoma mali,velika je prednost čeličnih konstrukcija nad ostalim.

U svom programu “CONSTRUCTmax” firma Kalim d.o.o. nudi riješenja za poslovne,proizvodne i skladišne objekte.

Gradnja istih zasnovana je na osnovnoj i sekundarnoj čeličnoj konstrukciji, a pokrivanje krova i oblaganje zidova je termoizalacionim sendvič panelima.

Primarna konstrukcija je izrašena od punostjenih ili rešetkastih nosača, ovisno o statičkim uslovima i rasteru glavnih nosača.

Primarna konstrukcija je sačinjena od nosivih ramova i stabilizacionih elemenata koji prenose opterećenje na armiranobetonske temelje.

Sekundarna konstrukcija je izrađena od lakih, hladnooblikovanih pocinčanih profila, tzv. omega, sigma, Z i C profila.

 

Kalim konstrukcije iz programa “CONSTRUCTmax” odlikuje:

  • kvalitet
  • ekonomičnost i brza gradnja
  • funkcionalnost
  • sigurnost i trajnost
  • jednostavno dograšivanje
  • niski troškovi održavanja

CONSTRUCTmax

Izrada i montaža indrustrijskih,prodajnih i skladišnih objekata izrađenih na bazi čeličnih konstrukcija i sendvič panela po sistemu ključ u ruke.

Savremene metalne konstrukcije su nezamislive bez upotrebe, pored standardne vruće vučenih profila, i hladno profilisanih elemenata. To su u prvom redu grede C i Z tipa.

C profil

Grede tipa C i Z su tankozidni metalni elementi koji predstavljaju noseće elemente metalnih objekata.

Koriste se kao: rogovi, rožnjače, podužni i poprečni krovni nosači, spregovi za vjetar, okviri za vrata i prozore i kao bilo koji noseći element metalnog objekta.

 

Sa tankozidnim metalnim profilima tipa C i Z smanjuje se težina konstrukcije, cijena transporta elemenata kao i vrijeme potrebno za montiranje. Tako doprinose uštedi u materijalu i povećavanju otpornosti konstrukcije.

Z profil

Grede tipa C se uglavnom koriste kao podužni nosači i kao okviri za vrata i prozore. Kada se kombinuju sa profilima tipa Z pružaju potreban oslonac za veliki broj metalnih elemenata koji se na njih oslanjaju. Grede tipa C se montiraju jednostavno pomoću metalnih ugaonih elemenata.

Grede tipa Z se mogu preklapati. Kod kontinualnih nosača nastavci greda se mogu praviti na mjestima sa najvećim opterećenjem jer se na spojevima preklapanjem udvostručava debljina zidova grede i tako se postižu nastavci velike čvrstoće. Dužina preklapanja je obično 0.8m. Drugi način oslanjanja je običan oslonac kod proste grede.

GREDE
constructmax1

MI SMO VAŠ POUZDAN PARTNER