Oluci nam služe da s cijele krovne površine prikupljaju oborinske vode koje padaju na krov i pomoću cijevi ih odvode do podzemne kanalizacije, površinskih kanala za odvod vode ili drugih spremnika.

Oni su dobro i trajno riješenje i za snijeg koji se tijekom zime skuplja na krovu te se otapa dolaskom toplijih dana. Nekontrolisani pad snijega sa krovne površine sprečavaju snjegobrani koji mogu biti linijski ili pojedinačni zavisno od vrste krova.

Krovni oluci svojim izgledom podsjećaju na dugačko i usko korito polukružnog, polukvadratnog i kvadratnog oblika zavisno od namjene i mjesta ugradnje.

Naš proizvodni program “AQUAmax” sadrži i svu prateću limenu galanteriju (kuke,kotliće,koruge,opšave,okapnice,lajsne i ostalo)

Krovni se oluci na krovnu konstrukciju pričvršćuju različitim držačima, a u pravilu se ovi držači postavljaju sa gornje strane krovne grede. Mogu se nalaziti i sa unutrašnje strane objekta kako kod posebnih arhitektonskih zahtjeva ne bi remetili stil izgradnje.

AQUAmax

kompletan sistem odvodnje oborinskih voda

Tačna širina i dubina, odnosno poprečni presjek oluka prije svega zavisi od nekoliko elemenata i to: promjera cijevi, količine padavina, odnosno količine oborinske vode i snijega koji se tijekom godine odvodi i naravno ukupne površine krova.

aquamax1

MI SMO VAŠ POUZDAN PARTNER