Djelatnosti kompanije:

Kvalitet kompanije KALIM d.o.o.

Od zanatske radionice iz 1968. godine, Kalim d.o.o. je krenuo putem industrijalizacije proizvodnje, proširenja tržišta i asortimana proizvoda. Tokom 2005. godine završena je investicija na novoj lokaciji u Ljetiniću kojom je obezbjeđena proizvodnja termoizolacionih panela na savremenoj i produktivnoj opremi.

MI SMO VAŠ POUZDAN PARTNER

U vremenu kada su rokovi završetka gradnje u odnosu na početak projekta veoma mali,velika je prednost čeličnih konstrukcija nad ostalim.

U svom programu “CONSTRUCTmax” firma Kalim d.o.o. nudi riješenja za poslovne,proizvodne i skladišne objekte.

Gradnja istih zasnovana je na osnovnoj i sekundarnoj čeličnoj konstrukciji, a pokrivanje krova i oblaganje zidova je termoizalacionim sendvič panelima.

U proizvodnom programu “THERMImax” firma Kalim d.o.o. radi termoizolacione sendvič panele sa ispunom od ekspandiranog poliestera i kamene vune. Namjena panela je pokrivanje krovnih površina, odnosno oblaganje zidova i pregrada na industrijskim, skladišnim i trgovačkim objektima.

Mala težina profilisanih limova, a nasuprot tome izuzetna izdržljivost pri velikim opterećenjima, te lagana i brza montaža osnovni su razlozi primjene istih u gradnji industrijskih hala, te ostalih poslovnih objekata. Podnose blage nagibe krovišta <=6 stepeni i otpori su na ekstremne vremenske uvjete.

Lim u obliku crijepa predstavlja spoj tradicije i savremenih tehnologija. Svojim oblikom uklapa se u sve tipove klasične gradnje, ali sa druge strane materijal i način obrade daju mu postojanost i izdržljivost u svim klimatskim uslovima, što je nedostižno za ostale krovne materijale.

Sistem limenih fasada u posljednje vrijeme dobija sve širu upotrebu za različite vrste objekata. Pored širokog spektra boja i geometrije uzoraka, odlikuje se brzim i jednostavnim postavljanjem.

Oluci nam služe da s cijele krovne površine prikupljaju oborinske vode koje padaju na krov i pomoću cijevi ih odvode do podzemne kanalizacije, površinskih kanala za odvod vode ili drugih spremnika.
Oni su dobro i trajno riješenje i za snijeg koji se tijekom zime skuplja na krovu te se otapa dolaskom toplijih dana. Nekontrolisani pad snijega sa krovne površine sprečavaju snjegobrani koji mogu biti linijski ili pojedinačni zavisno od vrste krova.

Krovni oluci svojim izgledom podsjećaju na dugačko i usko korito polukružnog, polukvadratnog i kvadratnog oblika zavisno od namjene i mjesta ugradnje.

Širokom upotrebom PVC stolarije u građevinarstvu javlja se i potreba za elementima koji če davati čvrstoću i trajnost prozorima. vratima i drugim elementima. Ponuda oblika i veličina PVC profila je vrlo raznolika, a konstantno se proširuje svakim danom.

Prateći ovu ponudu firma KALIM d.o.o. kroz svoj proizvodni program “FORCEmax” konstantno širi svoju ponudu ojačanja za PVC profile. po zahtjevu naručioca se rade različiti oblici ojačanja za PVC profile po pitanju dimenzija za vrata,prozora i dr.

REFERENTNA LISTA